Pages

Slider

Villamyssy

lauantai 1. joulukuuta 2012

Superhelppo kypärämyssy neuloontuu yhdessä illassa ja aikaa jää muuhunkin. 
Minä käytin kaksikertaista Dropsin Alpacaa, mutta tämä ohje luonnistuu langasta kuin langasta.
Tarvitset mittanauhan, pehmeää villalankaa, pitkät puikot, sukkapuikot ja parsinneulan.


Käytän esimerkinä omaa tekelettäni, suluissa lukemat.
Mittaa lapsen pään yli korvien edestä leukaperästä leukaperään, mielellään hiukan leukojen alle (35 cm). Katso lankakerän vyötteestä neuletiheys (17) ja laske tarvittavat silmukat lapsen pään mukaan (60). Ota lankaan sopivat puikot (5mm).
Luo silmukat pitkille puikoille ja neulo 2 cm joutinneuletta tasona, 2o, 2n. Jatka sileää neuletta. Älä neulo kerrosten ensimmäisiä vaan nosta puikolle. Mittaa taas lapsen pää otsalta päälaen yli. Neulo sileää tämä senttimäärä (14cm).
Aloita kavennukset. Loput piposta tehdään kuin sukkien kantapää. Laske kuinka monta silmukkaa tekee 8-10 cm (12). Vähennä tämä silmukkamäärä kokonaissilmukkamäärästä (48) ja jaa kahtia (24). Reunoille jää siis 24 silmukkaa ja keskelle 12. Neulomme tästä eteen päin vain näillä keskimmäisillä jotka yhdistetään reunoihin kaventaen eli neulomalla kaksi silmukkaa yhteen.
Neulo reunan silmukat (24) ja keskiosasta yhtä vaille kaikki (11). Neulo kaksi seuraavaa silmukkaa yhteen. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka puikolle neulomatta. Neulo taas yhtä vailla kaikki silmukat (11) ja kaksi seuraavaa yhteen. Käännä työ. Nyt erotat työstä keskiosan ja reunat. Keskiosan, takaraivon, viimeiset silmukat neulotaan aina yhteen reunan, ohimoiden, ensimmäisten kanssa. Jatka kunnes ohimoilla ei ole enää silmukoita jäljellä.
Nosta myssyn helmasta silmukat sukkapuikoille. Luo leuan alla sama määrä silmukoita kuin keskiosassa, takaraivolla on (12). Neulo joutinneuletta suljettuna muutama sentti. Päättele mahdollisimman löyhästi.


En ole mikään neuleohjeen kirjoittaja, ei niin mitään kokemusta, mutta eiköhän tuosta nyt jonkun tolkun ota vaikkei mikään neulojaguru olisikaan.


Ja kuten kuvista näkee, niin pingotus ja höyrytys ei jotenkin ole mun juttu..

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements