Pages

Slider

Ikuinen vaatekriisi

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Tulispa kesä ja helle ja loppuis tämä iäinikuinen 'mitä vauvalle päälle' -ongelma. Musta sillä on  aina kuuma, niska on ollut viilee kerran ja silloinkin oli yö ja Wilson oli potkinut peiton päältään.
Tähän mennessä ollaan kuljettu toppahaalarissa, tosin hyvin kevyessä sellaisessa. Alla sisävaatteet, päässä kypärämyssy ja villapipo ja käsissä rukkaset. Vaunuissa on mukana villapeitto, makuupussia ei olla käytetty aikoihin kun Wilson ei juurikaan enää makaa vaunuissaan.
Sitten on kaikki se terminologia, mainittakoon nyt välikausi ja windfleece. Onko välikausi niinku sama kuin aikuisten kuori? Windfleece, tarvitaanko sitä todella ja jos tarvitaan niin voisko joku kertoa mikä se on? Ja nallepuku vai oliko se karhupuku, joidenkin vauvoilla oli niitä talvella ja se tuskin on haalari, jonka hupussa on korvat? En kestä tätä teknistä varustelua. Haluan vain ranskalaiseen tyyliin takin, jonka voi pukea vaatteen kuin vaatteen päälle, laittaa jalkaan pienet tossut ja lapsi on söpö kuin sika pienenä. Sehän istuu rattaissaan, maahan en ajatellut Wilsonia vielä laskea hiekkaa sisuksiinsa ahtaamaan, eihän se osaa edes istua itse.
Tästä vaatevarustelusta taitaa tulla mulle vitutuksen kestoaihe..

Eilen tein kierroksen Kampin lastenvaateliikkeissä. Kaikkien niiden sysirumien mutta niiiiin käytännöllisten lukuisilla patentoiduilla teknisillä ominaisuuksilla kuorrutettujen ja täytettyjen asujen joukosta löytyi yksi katseenkestävä malli. Mutta 79 euroa semirumasta takista, joita joutuu ostaan vuodessa jonkun neljä kappaletta?!
Mut kai näitä vauvanvaatteita voi ajatella myös sijoituksina. Huuto.netissä mm. Me&I:n käytetyt haalarit pienellä konttauskulumalla maksavat vähintään saman verran kuin uudet. Ja Name It:in tämän kevään pilkullisesta takista pyydetään 25 euroa kun se olis maksanut uutena tasan alle, olis edes uusi, mutta käytetty sekin. Ei mahdu mun ymmärrykseen miten jonkun rätin, varsinkin vauvojen rätin, arvo voi käytössä nousta.
Pikkuväen alerekistä löytyi just se mitä etsittiin, Sucre d'Orgen koon 67 hillityn värinen a-linjainen hupullinen pieni takki, käy mekon ja housujen kanssa ja nimiäis lahjaksi saadut minikokoiset Shepherdit tai Uggit ovat kuin piste iin päällä. :)

Me&I:n pilvitunika koossa 74/80 toimii oivasti mekkona vähän pienemmällä ihmisellä. Sitten kun tää jää pieneksi, laitan myyntiin Huuto.nettiin ja lähtöhinnaksi jonkun 35 euroa. Kuvailuun vaan, että haalistunut merkille ominaiseen tapaan, kaksi pientä tahraa, mutta ei haittaa käytössä.

Ihanaa, että nämä ovat vielä sopivat. Nyt niitä voi paremmin käyttääkin kuin talvella, ei tällaisia pidä pakata piiloon haalareiden ja vaunujen uumeniin. Itse en olisi tällaisia raaskinut ostaa, mutta sitä varten ovatkin ihanat serkut!
Takin pukemisen aikana malliin iski väsymys, joka vaihtui hyvin pian raivoksi.

Sitten vaan miettimään mitä ihmettä lapselle päälle vappupiknikille, missä se pitää laskea maahankin. Huoh. Jos ottaa mukaan lampaantaljan ja toivoo lämmintä säätä, niin eikö tuolla takilla ja sen alle puetulla villahaalarilla pärjää? Pitäis vaan ommella haalariin napit..

2 kommenttia

 1. Onneks jollain muullakin on sama ahdistus. Mä melkein varasin terapeutilta ajan päästä keskustelemaan tuosta lastenvaateahdistuksesta. Vielä viime kevään mulla alkoi puskea pintaan ainoastaan pihakukka-ahdistus, koska joku PRKL oli mennyt keksimään että myös Suomen olosuhteissa on 4 eri pihakukkakautta. Melkein jouduin lääkitykselle noiden kukkien takia. Insinööri Makkarainen ainakin menetti ymmärryksensä mun kukkavillitystä kohtaan. No nyt siihen rinnalle on tullut tuo riivatun lastenvaateahdistuskin. Jumanperkele! Löysin itseni jo monentena iltana peräkkäin selaamasta hullunkiilto silmissä erilaisia lastenvaatenettikauppoja ja -kirppiksiä. Mielenterveys oli kovilla kun yritin googlettaa tuota termistöä, eri vaatekappaleiden merkitystä ja tarvetta, eri vaatemerkkejä ... Mä olen autuaasti unohtanut tuon kaiken Ellimaikin vauva-ajoista (13 v sitten) tai sitten mä vaan olen ollut ajattelematon ja huono äiti silloin. Apua, taas alkaa ahdistaa!

  P.S. Saat vielä paremman hinnan tuosta tunikasta kun laitat siihen 'pientä haalistumaa ja pesunukkaa, muuten kuin uusi'. Huomaa, että sä oot vähän aloittelija ;o) (mulla 3 yön kokemus)

  P.S.S. Meillä on muuten nuo samat ihanat Shepherdit ruskeana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, muuten kuin uusi, omalla lapsella vielä pitäisin jos mahtuisi.
   Tänään löysin kaksi Tuttan potkaria, joiden kuvailuissa kerrottiin, että pesunukkaa on ja värit todella haalistuneet ja tahrojakin varmaan on ja koirankarvoja nyt ainakin. Hintaa oli 2,90, joka sekin on musta todella paljon varsinkin kun tulee postit päälle.
   Miksei jengi vaan anna noita hyväntekeväisyyteen, ei varmaan haittaa pieni pesunukka hädänalaisia (ei itseasiassa muakaan ilmaiseksi)?

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements